Mount and Blade

Mount and Blade är ett PC-spel. Spelet är ett rollspel där spelaren får skapa sin egen karaktär. Handlingen utspelar sig i det påhittade landet Calradia där det pågår ett inbördeskrig och spelaren är med att slåss om makten. Det går även att skapa en egen stat eller en helt egen armé om man vill.Mount and Blade gavs ut år 2008 av Paradox Interactive som är ett svenskt företag. Paradox Interactive publicerar spel som är utvecklade av deras egen division, Paradox Development Studio, men också från andra utvecklare. Mount and Blade-spelet är från den turkiska spelutvecklaren TaleWorlds Entertainment och var deras första spel.

Spela Mount and Blade

Mount and Blade är ett rollspel och ett sandboxspel. Sandboxspel/open world spel innebär att spelaren inte har något speciellt mål eller bana utan kan röra sig fritt. Spelaren har stor frihet att göra vad han eller hon vill och kan utveckla sin karaktär utefter egna preferenser. Karaktären utvecklas genom att slåss, vilket ger erfarenhetspoäng.När karaktären har tillräckligt med poäng går den upp till nästa nivå och ökar sina färdigheter och sin styrka. När spelets karaktär vinner strider fås både pengar, byten och kännedom. Pengar behövs i spelet för att köpa utrustning och betala sina soldater. Bytet kan användas eller säljas och kännedom ökar karaktärens förmåga att styra trupperna.

Mer om Mount and Blade

Mount and Blade är också känt för sitt smarta stridssystem. Slagen och blockeringarna för ryttare eller fotsoldat påverkas av hur man rör musen och när man klickar på musknappen. Spelet har fem stater som är inspirerade av olika kulturer och länder, exempelvis Kingdom of Nords, ett kungarike som har inspirerats av det medeltida Norden.Mount and Blade har varit ett framgångsrikt spel och fått uppföljare sedan dess. Mount and Blade: Warband från 2010 är en fristående expansion som introducerar multiplayer-läge. Mount and Blade: With Fire and Sword är också en fristående expansion till Mount and Blade där spelet har flyttats till 1600-talets Östeuropa, samt Mount and Blade: Bannerlord.