Counter Strike – mod på Half Life

Counter Strike är ett actionspel där du spelar i förstapersonsvy. Spelet är från början en mod till det kända spelet Half-Life. Det är spelutvecklarna Valve Corporation som ligger bakom spelet som var deras debutprodukt. Idag är Valve ett stort varumärke med en egen plattform där användarna kan spela olika spel. Möjligheten att skapa mods till spelet gjorde det möjligt för Counter Strike att växa fram.

Efter att Counter Strike släpptes gratis för sina användare började populariteten växa allt mer. Eftersom spelet endast var en mod var det inte helt felfritt från början. Ett gäng spelintresserade användare fortsatte att förbättra moden och det var först flera år senare, när man landade på version 1.6, som man kände att spelet var så bra det kunde bli.

En färdig produkt

När spelet nu var färdigt och innehållet var så balanserat som möjligt i form av vapen och banor började populariteten snabbt växa bland spelsugna ungdomar. Eftersom spelet spelades tillsammans med andra spelare, antingen online eller som LAN, gjorde det att ungdomarnas intresse för att spela tillsammans steg, vilket bidrog till att det blev alltmer populärt på olika internetcaféer runt om i landet.

Handling

Spelet kan endast spelas i multiplayer. Det går ut på att det finns två lag att välja mellan; poliser och terrorister. Terroristernas uppgift är att genom samarbete plantera ut en bomb på en av två bombplatser på banan. Polisernas uppgift är att förhindra detta. Oavsett vilket lag du väljer i början kommer du byta efter ett antal rundor. Mest vunna rundor vinner.

Tävlingar

I samband med att spelet blev så populär skapades det så småningom även tävlingar i spelet. Spelet växte bland spelare i tävlingssammanhang då alla ville bevisa att de var bäst i spelet. Det är dessutom lätt att hänga med i för åskådarna, vilket gör det till ett utmärkt alternativ i tävlingssammanhang. Den kändaste turneringen där man spelar Counter Strike är DreamHack.